Mijn naam is Monique Volkers, ben 26 jaar en geboren en getogen in Sneek. Sinds juni 2015 ben ik gediplomeerd sportmasseur. Daarnaast ben ik in september 2016 afgestudeerd voor fysiotherapeute. 

7 jaar lang ben ik dagelijks met volleybal bezig geweest. Ik heb op het hoogste niveau in Nederland meegedraaid, bij VC Sneek dames 1. Daarmee heb ik 2x de supercup, 2x de beker en 2x het landskampioenschap behaald.

In de afgelopen jaren heb ik voor het Antonius Ziekenhuis in Sneek gewerkt op de neurologie, orthopedie en (hart- en long) revalidatie afdelingen. Ik heb vanaf januari 2017 t/m december 2018 voor Peter Schuil gewerkt. In januari 2019 heb ik deze praktijk overgenomen en ben ik werkzaam onder de naam Fysio Volkers Sneek.
Vanaf september 2015 heb ik mijn eigen sportmassage praktijk, Massage Monique, wat nu onderdeel is van Fysio Volkers Sneek.

Ik ben begonnen met de opleiding fysiotherapie omdat ik zelf veel interesse heb in het menselijk lichaam. Ook vanuit mijn eigen sport ben ik meer te weten gekomen over de mogelijkheden die een fysiotherapeut kan bieden.
In de afgelopen 2 jaar heb ik mij vooral op sporters en ouderen gericht. Mede door mijn samenwerking met het volleybal behandel en begeleid ik ook veel jongeren. Het persoonlijk contact met de patiënten vind ik erg belangrijk.
Naast de opleidingen fysiotherapie en sportmassage heb ik mij ook gespecialiseerd in Dry Needling en Medical taping.

 

 

Mijn naam is Nynke Oud, 27 jaar en een echte Sneker.

Ik heb de afgelopen 5 jaar als professioneel volleybalster in het buitenland gespeeld. 2 jaar in Frankrijk, 2 jaar in Duitsland en 1 jaar in Zweden. De 5 jaar daarvoor heb ik bij VC Sneek dames 1 in de Eredivisie gespeeld, waar ik ook mijn hele jeugdopleiding heb doorlopen en waar ik nu weer met veel plezier speel.

Naast volleybal, ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in 2019 en ben ik sinds augustus 2021 werkzaam bij Fysio Volkers Sneek. Ik ben heel trots op deze samenwerking, aangezien Monique en ik de opleiding grotendeels samen doorlopen hebben, teamgenootjes zijn geweest en daarnaast goede vriendinnen zijn.

Naast mijn werkzaamheden bij Monique ben ik ook nog werkzaam als personal trainer/lifestyle coach bij Personal Fitness Nederland Sneek/Leeuwarden.

OPLEIDINGEN EN CURSUSSEN

 • 2015:
  Sportmassage opleiding
 • 2016:
  Fysiotherapie opleiding
  Dry Needling cursus
  Medical taping cursus
 • 2017:
 • 2018:
  Lezing voeding en gezond bindweefsel
  Mulligan cursus
 • 2019:
  Cursus sportpshycholgie

OPLEIDINGEN EN CURSUSSEN

 • 2012-2019:
  Opleiding fysiotherapie aan de Hanze Hogeschool in Groningen
 • 2020:
  Cursus Sportpsychologie
 • 2020/2021:
  Online cursussen
  – bewegen als medicijn bij subacromiale schouder pijn
  – acuut knieletsel
  – adequaat handelen bij scoliose
  – schouderinstabiliteit 1: theoretisch perspectief, anatomie en pathologie
WhatsApp chat